Cursus Chemie voor de logistiek – 26 juni 2018 Rotterdam

Datum/Tijd
Date(s) - 26/06/2018
09:00 - 16:00

Categorieën


Cursus Chemie voor de logistiek

 

Een cursus voor de chemische keten inclusief overheid om ‘gevoel’ bij chemie te krijgen.

Kennis met betrekking tot chemie beperkt zich bij veel PGS15 opslagbedrijven en hun toezichthouders tot kennis van de voorschriften, zoals de indeling van stoffen en de inhoud van het veiligheidsblad. Toch moeten er risico’s beoordeeld worden op het gebied van stoffen en chemische reactiepatronen die een meer praktijkgericht inzicht vragen: stoffen die met elkaar een reactie aangaan moeten op basis van de PGS15 uit elkaar geplaatst worden, bij incidentmanagement dienen de juiste handelingen te worden verricht, zoals bijvoorbeeld het neutraliseren van een stof.

Reden voor de overheid om een cursus mogelijk te maken die het kennisniveau met betrekking tot chemie en mogelijke reacties moet vergroten. In een cursus van een dag doorloopt u een viertal modules, waarbij u naast de basis van chemie, vooral door het laten zien van (chemische) reacties en het zelf doen van een aantal proeven een beter inzicht zal verkrijgen in de eigenschappen en de risico’s van stoffen.

Door wie en voor wie?

De cursus is niet alleen opengesteld voor de logistiek, maar ook voor overheden en andere belangstellenden, die hun kennis willen verbreden. De cursus is uitermate geschikt voor diegene die betrokken zijn in de keten, maar geen scheikundige achtergrond hebben: medewerkers van logistieke bedrijven, handelaren, productie, vergunningsverleners, inspecteurs etc. Cursusdeelnemers ontvangen een certificaat van deelname. De cursus, welke ontwikkeld is door een aantal specialisten, wordt gegeven door een scheikundige van de Hogeschool Rotterdam.

Voorwaarden?

  • Kosten: € 295,-* per persoon
  • Duur: 09:00 – 16:00 uur
  • Locatie: Rotterdam
  • Datum: Dinsdag 26 Juni 2018
  • Inbegrepen: Cursusmap, chemische proeven, certificaat van deelname en koffie/thee

* ex btw

Deelnameformulier

Naam cursist 1: E-mail cursist 1: Geboortedatum cursist 1:
Naam cursist 2: E-mail cursist 2: Geboortedatum cursist 2:
Naam cursist 3: E-mail cursist 3: Geboortedatum cursist 3:

Bedrijfsnaam (*)

Uw naam (*)

Uw functie (*)

Uw email (*)

Straatnaam

Postcode+plaats

Uw telefoonnummer (*)

BTW nummer

Uw bericht

Posted by Redactie / Posted on 26 jun
  • Post Comments 0

    [sharethis]
    ?>